Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

17 Mayıs 2012 Perşembe

Kibarlık Budalası Olmak
Etrafımdakilere nasıl biri olduğum sorulduğunda ilk alınan yanıtlardan biri "kibar", veya türevlerinden "nazik" olmuştur. Bunların diğer çeşitleri de var elbette "ağır" veya "çok hanım" gibi. Bir çok kişinin bu sıfatları bana iyi anlamda yakıştırdığından eminim, ki zaten kibarlığın gerekli ve önemli birşey olduğunu düşünüyorum. Fakar kabul etmeliyim ki kibarlıkla pısırıklık arasında çok ince bir çizgi var, ve küçüklüğünden beri bilinçaltına ne kadar "hanım efendi" olduğu kodlanan birinin bu ince çizgiyi geçmesi ne yazık ki bazen çok kolay oluyor.
X kişisi: "Bilgisayarınızı kullanmam gerek."
Kurabiye: "Hı? Ha tabi buyrun..."
İçses: "Manyak mısın la sen kurabiye? Seni şimdi alsam üstüne bassam parçalasam hak ettin yani. Elin adamının ne işi var senin bilgisayarında, ne yapacağını sorup versen neyse..."
Durum aynen bu şekilde gerçekleşti henüz dakikalar önce. İşyerinde adamın biri ofise bir hışımla girip bilgisayarı kullanmak istiyor, zınk diye olur deyim çekiliyorum kenara. Hayır, insanın hiç mi aklına gelmez reddetmek, kişisel bir bilgisayar bu sonuçta! Benim gibi birinin aklına gelmez. Ölümüne fedakarlık diye kodlanmış bir kere! Kibar olacaksın, üzmeyeceksin insanları. Kavgadan tartışmadan uzak duracaksın, sen sağ ben selamet diyeceksin, sana dokunmayan yılanı yaşatacaksın, tamam da; kendinden de taviz vermeyeceksin. Birşeyin sana yapılmasını istemiyorsan hayır demeyi bileceksin, tarzında uyarıların da halihazırda bulunuyor olması lazım bu bedava olan beyinde! 
Ne kadar kolay kendine nasihat etmek. Ancak herkesin de bildiği gibi, bir musibet bin nasihatten iyidir! Çok şükür bu olay musibet kısmına geçmeden son buldu. Ama dünyadaki bütün fındıklı kurabiyeler üstüne yeminim olsun ki, bir daha da tanımadığım kimseye bilgisayarımı kullandırtmam (biraz geç mi oldu ne?).

Tam kabarmak üzereyken fıssss diye sönüp tepsiye yapışmış Kurabiye.

2 yorum:

  1. cok iyi bilirim bu durumu. keske ben de yeri geldiginde "hayir" demeyi bilsem :/

    YanıtlaSil
  2. malesef bazen kalıveriyor insan :S

    YanıtlaSil